+
+
+
=
=

       Neix a Badalona  i inicia els seus estudis musicals  al Conservatori de la seva ciutat natal sota el mestratge de Montserrat Vallvé i posteriorment amb Paul Cortese, amb qui es gradua al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Participa en diferents cursos de perfeccionament i rep consells d’ E. Cantor, K. Steeb, D.Quiggle, B. Pasquier, Quartet Ysaÿe i  Endellion Quartet, entre d’altres.

Amb només 16 anys és seleccionada per formar part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), de la que és membre titular durant cinc anys, i posteriorment continua la seva formació orquestral principalment a la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España)  i l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran teatre del Liceu. 

Actualment és assistent titular  de viola de l’Orquestra Camera Musicae  i membre fundadora de 4xdo.

Moguda per una intensa vocació artística, l’any 2006 ingressa a l’Institut del Teatre de Barcelona, on cursa els estudis de Teatre Musical, fet que l’ha portat a complementar la seva formació eminentment clàssica amb el món del musical, treballant recentment en diferents espectacles musicals representats a Espanya, com Cabaret, Spamalot Monty Pytons, Ojos Verdes y Le llaman Copla.

En l’actualitat, és professora de viola del Conservatori  de música Isaac Albéniz de Girona i toca amb una viola S. Kiernoziak del 2002 del  prestigiós taller de Chicago (USA) de W. H. Lee.

=

          Neix a Barcelona i cursa els estudis de viola al Conservatori Superior Municipal de Música de la ciutat, obtenint el Títol de Grau Superior l’any 2001, amb un  Premi d’Honor tant en violí com en viola. Posteriorment amplia els seus coneixements amb els violistes Paul Cortese, Enrique de Santiago i Francesc Gaya.

Ha assistit a diferents cursos de perfeccionament de l’instrument com: Curs de música de cambra de Santa Maria del Collell (Girona, 1995 i 1996), II Curs de Música Antiga (Cons. Prof. de Música de Tarragona, 1997), Curs d’interpretació J. S. Bach (CSMMB, 1998 i 2000) i Stage Musical de Zumaia (2004 i 2005) entre d’altres.

Forma part durant dues temporades de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i també de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) durant 6 encontres compresos entre el 2001 i el 2003, treballant amb violistes com Enrique Santiago, Emilio Moreno, Emile Cantor, Karlheinz Steeb o Paul Cortese entre d’altres.

Col·labora amb nombroses orquestres professionals com l’Orquestra Simfònica de Navarra, l’OBC (Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya), Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica del Vallés i l’ Orquestra del Berguedà entre d’altres. Al 2001 obté el segon premi al concurs de Música de Cambra de Castellterçol amb el Quartet Catalonia, i amb el  trio La Belle Façon,  realitza gires per Catalunya i Espanya organitzades per Joventuts Musicals.

Actualment és mestre de l’Escola Municipal de Berga, on imparteix classes de violí, viola i orquestra, és cap de violes de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i membre fundador de 4xdo.  Toca amb una viola Broneck Cison del 2008 del  prestigiós taller de Chicago (USA) de W. H. Lee.

Neix a Girona i  inicia el seu primer contacte amb l’instrument al Conservatori de la ciutat, on finalitza els seus estudis de grau mitjà. El 2002 estudia viola barroca al “Conservatoire Regional de Toulouse” amb Gilles Colliard. El 2004 continua els seus estudis superiors al Conservatori Superior del Liceu amb Paul Cortese, David Quiggle i Jonathan Brown, i amb el Quartet Casals a l’Esmuc. Obté el títol superior a Saarbrücken (Alemanya), on estudia a la “Hochschule für musik Saar” amb Jone Kaliunaite des del 2006 fins el 2009.

També ha assistit a diferents cursos de perfeccionament de l’instrument  amb mestres com: Benjamin Rivinius, Emile Cantor, Carol Rodland, Barbara Westfal o Thomas Riebl.

Ha participat en diversos encontres d’orquestres joves com la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) o la Jove Orquestra Athenea de Girona, també amb orquestres professionals com la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern, la Orquesta Sinfónica de Navarra o l’Eurofestival Orchester Pirmasens i ha actuat en festivals de música de cambra com el Ritratti Musicale de Monopoli (Itàlia) o Cameralia de Galicia.

Actualment és membre de la Orquestra Cambra Terrassa 48, del Trio Athenea, Ensemble Athenea, Quartet Discorda i membre fundador de 4xdo. Participa de manera activa com a músic, pedagog i coordinador la Jove Orquestra Athenea. També col.labora de manera activa com a music freelance amb formacions com l’Ensemble de música contemporània Barcelona 216, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu o la Orquestra del festival la Schubertiada de Vilabertran.

Actualment toca amb una viola David Bagué.

Josep Bracero
Maria Juan
Albert Romero
Laia Martí
inici4xdo_Quartet_de_violes.html
=

            Neix a Barcelona i inicia els seus estudis al Conservatori de Badalona amb Montserrat Vallvé. Posteriorment estudia amb Paul Cortese amb el qual va obtenir el títol superior. Un cop acabats els seus estudis a Catalunya i becada per la Generalitat, realitza un postgrau al “Birmingham Conservatoire” (Universitat central d’Anglaterra) amb el Professor James Sleight. Durant la seva estada al Regne Unit va guanyar la “Herbert Lumby Competition” per a violinistes i violistes i la “CBSO Scheme” amb la qual va optar a col·laborar amb l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham.

Ha rebut classes de Mestres com Bruno Giurana, Ashan Pillai, Norbert Blume, Simon Rowland Johnes, David Quiggle i Oleg lev entre d’altres.

Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i  actualment, és solista d’orquestres com la de Granollers i la de Cambra del Maresme, així com membre fundadora de 4xdo.

Col·labora regularment amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Orquestra del gran teatre del Liceu, l’ Orquestra Simfònica del Vallès, Simfonieta de Portaferrada o Orquestra de Castilla y León, entre d’altres.

= Quartet de violes quartet_de_violes.html
÷ 4 = Components
+ artistes = ProjectesProjectes.html
× imatge = MultimèdiaMultimedia/Multimedia.html
− distància = ContacteContacte.html